Even voorstellen.


Ik ben Janet Bijl en samen met mijn zoon Matthijs wonen wij in Hoogezand en wij hebben op dit moment 3 Franse Bulldoggen. Bolle is een gecastreerde reu van 5 jaar, Noa is een teefje van ruim 4 jaar oud en onze jongste teef is Amber (dochter van Noa) en zij is ruim 2 jaar oud.


Ooit begon mijn (honden)leven met een dwergpoedel. Toen ik samen ging wonen met mijn vriend, kwam er een boxer. Wat hebben we daar een geweldige hond aan gehad. Ondanks onze liefde voor de ‘platneuzen’, lieten wij ons toch overhalen om een Duitse herder te nemen. Het was een fantastische hond, maar niet 100% ons ras.


Toen onze boxer overleed, wilde ik weer een dogachtige, maar geen grote hond. Dat was onze eerste kennismaking met de Franse Bulldog. Na wat zoekwerk kwamen wij terecht bij de pup bemiddeling van de HBC = Hollandse Bulldoggen Club. Zo kwam Oscar in ons leven. Het werd al snel duidelijk dat dit HET ras was voor ons. Na Oscar kwam Goofy, een enorme clown.


Na een groot keerpunt in ons leven, is er ruimte om te gaan fokken. Iets wat ik al heel lang wilde. Ik heb de KK1 cursus (= Kynologische Kennis 1) gevolgd en ook het diploma behaald. Daarna heb ik ook nog de KK2 cursus gevolgd. Matthijs is degene die het showgedeelte voor zijn rekening neemt en hij heeft met onze honden goede resultaten behaald.


In 2015 is ons eerste nestje geboren via de natuurlijke weg. Ons doel is een lieve en gezonde hond te fokken die ook qua exterieur aantrekkelijk is.Wij streven naar een natuurlijke geboorte van de pups. Onze honden hebben een uitgebreide medische keuring ondergaan. De uitslagen zijn aanwezig ter inzage.